31
Okt
07

Dengarlah Klasik National.FM

 my favorites channel

KLASIK NASIONAL BOLEH DIDENGARI SECARA ONLINE DI

http://www.rtm.net.my

KLASIK NASIONAL BOLEH DIDENGARI DI SELURUH DUNIA.

 FREKUENSI KLASIK NASIONAL NEGERI / BANDAR
87.6 SARAWAK (Kuching)
87.7 WILAYAH PERSEKETUAN (K.Lumpur, Putrajaya)
87.9 NEGERI SEMBILAN (Seremban)
88.1 SABAH (Kota Kinabalu)
88.3 / 103.3 PERAK (Ipoh)
92.5 TERENGGANU (Kuala Terengganu)
93.6 MELAKA (Melaka)
94.9 / 93.9 PULAU PINANG (George Town)
94.9 PERLIS (Kangar)
94.9 / 88.7 KEDAH (Alor Setar)
94.9 LANGKAWI (Kuah)
98.3 SELANGOR ( Shah Alam)
101.1 KELANTAN (Kota Bharu)
106.7 JOHOR (Johor Bahru)
107.9 PAHANG (Kuantan)

Anda rasa boring dengan irama lagu terkini..? Marilah buka radio anda dan ikutilah panduan frekunsi klasik national seperti di atas mengikut daerah negeri atau bandar. Anda pasti mengatakan siaran Radio ini “Mengamit Memori”.

Bagaimanapun siaran lagu ini hanya mendendangkan irama lagu melayu serta melayu-indo sahaja. Lagu “orang putih” kena buka siaran “Kenangan Lalu” Kuala Lumpur (KLKL) 97.2 (KLfm) ..hehe..hee ok yer..  kat situ ada lagu campur-campur termasuk lagu hindi sekali.Bukan tak boleh dengar lagu baru sekarang ni, tapi maklumah kebanyakan DJ Radio ni ada yang lebih suka memutarkan lagu “Mat-mat Indon” tu.. D19 lah, Radhja lah, dsb.. kesian lagu kat Malaysia  ni kena kongker dek mat indon tu..Lagi pula kat siaran ni (Klasik National) setiap 1 jam pasti ada info berita terkini. Tak seperti siaran radio yang lain asyik-asyik membebel dengar DJ berceloteh dan kadang-kadang tetamu DJ sekali berceloteh sekali.Kadang-kadang tu DJ radio ni lebih suka membaca SMS dari pendengar, sampai tidak ada perkara yang keluar dari buah fikiran DJ tu sendiri yang kita dengar.

Saya berpendapat DJ Radio yang menerima berita hal-hal kesesakkan lalulintas perlu disediakan satu moniter TV seperti kat DBKL atau PDRM kan senang. Tak payahlah pendengar ‘perabih’ duit SMS hantar info. Yang untung ialah pihak “DAPAT”.

Kalau dihitung-hitunglah jumlah keuntungan kos SMS yang dihantar oleh pihak pendengar ni sudah beratus ribu ringgit agaknya. Nak daftar jadi SAHABAT pun kena ‘charge’ hantar SMS ker atau MMS pun kena bayar.

Berbaloi ker semua tindakan kita ni. Pihak telekomunikasi adalah pihak yang mendapat laba daripada perkhidmatan SMS ini. Mereka tidak ada langsung membantu pihak masyarakat menghebahkan sekiranya berlaku kehilangan anak-anak kecil atau orang lain dengan memaklumkan menerusi telepon bimbit kepada semua penggunanya sama ada dengan MMS atau teks biasa umpamanyalah..

Apa-apa pun Klasik National yang beroperasi 24 jam “tetap menjadi pujaan hatiku”..

Syabas kepada DJ-DJ Klasik National..

Permintaan saya: Kalau boleh selit-selitkanlah lagu “Pop Yeh-yeh” sekali dalam siaran tu yer..” barulah ada uummphh!!.. tak gitu..? 

Favorites lagu saya: Nyanyian daripada Dato’ Ahmad Jais

About these ads

0 Responses to “Dengarlah Klasik National.FM”



  1. Tinggalkan Komen

Tinggalkan Jawapan

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Tukar )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Tukar )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Tukar )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


Oktober 2007
I S R K J S A
    Nov »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Blog Stats

  • 30,299 hits

Mari kongsi ilmu cari duit dan buat wang

Flickr Photos

moscow mime

Oyster Fungi #100DaysofNature  Day 99

Soar

City Curves

Snowy Plover Malibu Lagoon 1606

More Photos

Pilihan Kategori

Top Clicks

  • Tiada

Jom Twitter

ViralHosts.com


Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: